Segala puji bagi Allah, Ilah yang memelihara dan mentadbirkan sekalian alam ke atas tiap-tiap perkara dan kenikmatan dengan di berinya NAFAS kepada sekalian makhluknya..
NAFAS adalah nikmat yang paling besar di alam ini bagi sakalian makhluk.tiada lagi nikmat yang paling besar daripada NAFAS. Bagaimakah kita ingin bersyukur dengan nikmat yang di beri ini adakah cukup dengan solat,puasa,zakat,haji?Adakah mampu dengan 24jam sentiasa beribadah berzikir dengan sebutan kepada Allah dengan meninggalkan segala urusan dunia?
Sesungguhnya turun dan naiknya NAFAS tanpa mengisi dengan Zikirullah Adalah kehidupan yang rugi dan sia-sia.Hakikatnya manusia itu tidak pernah bersyukur dengan Nikmat yang paling besar keatasnya.Maka nikmat Rabb kamu yang manakah yang kamu dustakan?(QS 55;13)
24JAM tanpa henti الله beri NIKMAT NAFAS kepada kita….tapi kita LALAI SETIAP SAAT mengingatiNYA…
Sesungguhnya DERHAKA manusia.
(Al Fakir Ilallah Sheikh Dr.Ismail Hj.Ikassim)