Uncategorized

Testimoni dari seorang Peserta Kem Hulu Langat 6-7 September 2014

Testimoni dari seorang Peserta Kem Hulu Langat 6-7 September 2014
Mohd Nor Hamkato. Allah Hu Allah. Saya baru sahaja menuntut ILMU ZIKIR NAFAS ini pada 6.9.2014 di KEM HULU LANGAT tempoh hari. Alhamdu lillah setelah mengamalkanya secara Istiqomah banyak perubahan yang dapat di rasakan ,
1) Sentiasa Zikir (Ingat) Pada Allah walaupun terputus pasti akan datang suara yang mengingatkan ALLAH HU ALLAH. tidak kira tempat tidak mengira waktu pasti ALLAH HU ALLAH akan hidup dalam Nafas, dalam Qolbu dalam Fikiran dalam ROH. sebab di rasakan begitu banyak suara dalam diri ALLAH HU ALLAH.
2) Bangkit dari tidur AKAN kedengaran ALLAH HU ALLAH dari dalam DIRI ,
3) Selama 40 tahun saya hidup amat sukar untuk BERTAHJUD . tetapi ALHAMDU LILLAH selepas mengamalkan ZIKIR NAFAS dan ILMU KALIMAH LA ILLAHA ILLALLAH terasa ringan untuk bangkit dari tidur BERTAHJUD. Solat SUBUH terasa ringan dan di awal waktu di bangkitkan untuk mengerjakan SOLAT SUBUH.
4) Terasa urusan kehidupan begitu mudah dan di permudahkan yakin bahawa ALLAH sentiasa ada bersama. ALLAH lebih dekat dari segala yang ada di DUNIA ini.
5) Solat harian terasa sangat SEDAP dan ASYIK , KHUSYUK dan sukar di luahkan dengan kata-kata
6) DEMI ALLAH hajat saya dalam DOA SUJUD saya telah DI MAKBULKAN sangat CEPAT .
7) Terasa diri sentiasa di lindungi dan di simpangkan dari melakukan MAKSIAT
8) Terasa ILMU yang di sampaikan dengan mudah meresap ke DALAM QOLBU dan terasa Mudah untuk mengamalkanya.
9) SOAL KEWANGAN belum sampai sebulan GAJI saya naik KOMMISEN saya naik . dan terasa WANG lebih BERKAT kerana DENGAN MUDAH untuk mengeluarkan DERMA dengan NILAI yang paling Kita SAYANG kerana WANG Bukan saya yang Punya , ALLAH yang punya.
10) YANG paling TERASA adalah SUNGGUH TENANG DIRI INI. ( Telinga seperti Berdesing) Terasa keheningan SAYU dan SEPI. ada banyak lagi NIKMAT saya perolehi mengamalkan ZIKIR NAFAS ini tak dapat la saya nak khabarkan di sini. SAYA YAKIN SEPENUH PENUH YAKIN BAHAWA ILMU KALIMAH LA ILLA HA ILLALLAH dan ZIKIR NAFAS yang di sampaikan oleh TUAN SHAIK DR ISMAIL KASSIM adalah ILMU YANG BENAR SEBENAR BENARNYA dan WAJIB di PELAJARI seluruh kaum MUSLIMIN untuk MENINGKAT MENJADI MUKMIN YANG SEJATI.
Ajaib dan Mukjizat Sungguh ZIkir Nafas Anugerah ALLAH yang terbesar di alamin ini.

Leave a Reply