Hikmah Kalimah

Perjuangan Jihad Fisabilillah

Perjuangan jihad fisabilillah ialah perjuangan yang bernar-benar kerana ALLAH Menegahkan Kalimah la ilaha IlAllah dan Iman , Membawa manusia kepada Zikrullah dan untuk ALLAH semata-mata. Ianya benar-benar satu jihad menegakkan Kalimah ALLAH dan Ilmu Kalimah La ilaha IlALLAH.

Memperjuangankan Ilmu kalimah Allah adalah perjuangan Fi Sabilillah
Memperjuangkan Iman adalah fi sabilillah
Memperjuangkan Zikirullah membawa Ummat kepada Meningati ALLAH adalah Jihad Fisabillilah mengkalahkan Syaitan laknatullah
Menziarah Awliya Allah dan Rasul Allah adalah Jihad fisabilillah melawan musuh2 dalam dengan Noor dari nabi Awliya Allah dan Paras Rasul.

Jiha adalah amal yang paling di cintai ALLAH
Bagaimana menziarahi Alim billah dan Arif billah menjadi Jihad Fisabillilah – Kerana menziarahi mereka akan dapat mengisi Qalbu dengan Ilmu Jihaduyn Nafs dan Ilmu Klaimah la ilaha IlAllah untuk memerangi Nafs dan Syaitan – jadi ziarah lah Alimbillah dan Arifbillah anda akan dapat ganjaran dari ilmu jihadun Nafs dan Syaitan dari Jihad itu, bukan sahaja diri anda akan terlepas dari gangguan musuh-musuh ALLAH , tak cuba tak tahu dan tak rasa duduk dalam majlis mereka baru kita dapat rasa.

Leave a Reply