Hikmah Kalimah

Ilmu Kalimah La ilaha IlALLAH

Ilmu Kalimah La ilaha IlALLAH adalah elemen , intipati , bahan essence , pembentuk , penstruktur , pembina , penyambung , pengisian , pengubal, pemangkin segala Ilmu-ilmu dalam Ilmu Agama seperti
– Ilmu Islam
– Ilmu Iman
– Ilmu Ihsan
– Ilmu Feqah
– Ilmu Adab
– Ilmu Akhlak
– Ilmu Jinsiyyah fil Ullumool Saksiyyah
– Ilmu Taswauf
– Ilmu Al Kitaab – Terjemaahan
– Ilmu Al Quraan – Tafseeran
– Ilmu Nahwu
– Ilmu Saraf
– Ilmu Tajweed
– Ilmu Qiraat Tarteel
– Ilmu Majmu Fil Hukum
– Ilmu Huddud
– Ilmu Falaq
– Ilmu Ibadaat
– Ilmu Hukum fi Syaraie
– Ilmu Pentadbiran Khilafah
– Ilmu Ladduni
– Ilmu Hadis
– Ilmu Tibbiyah
– Ilmu Uloomul Kitaabul Jawhariyah
– Ilmu Kitaab Faraqiyyah Adeeniul Qadeem
– Ilmu Asbabiyaah
– Ilmu dan segala furuu dalam Agama dan luar Agama
Tidak satu ilmu pun akan bermanfaat tanpa Ilmu Rukun Islam pertama
dan Ilmu KALIMAH ROBB , Ilmu Kalimah la ilaha ilAllah tanpa Pengisian
tentang KALIMAH ROBB , Tanpa Pengenalan ILLAH dan ROBB segala ilmu itu akan menuju ke arah Menyembahan diri, Nafs -Nafs , Dunia dan Syaitan.
Itulah sebabnya Nabi Muliamengajar ilmu rukun Islam pertama selama 13 tahun di sambung ke tahun akhir Nabi Mulia selama 23 tahun sepenuhnya.
ALLAH telah menjelaskan dengan terang dan jelas hanya ILMU KALIMAH LA ILAHA ILALLAH ILMU yang utama dan Penting dan Yang Wajib kepada seluruh 124,000 Para Nabi dan Rasul. Semua Nabi dan Rasul tidak membawa Kitaab dan Syariah tetpai semua membawa ILMU LA ILAHA ILALLAH ini dia ayat Rujukan nya [ Surah Al Anbiyah-ayat 25].
Segala Ilmu itu akan sesat dan bukan kerana ALLAH semata-mata sebab tiada pengenalan yang Haqq – Tiada WATAWASU BILL HAQQ – Islam boleh di pergunakan dan di cemari dan di pechabelakan ke 73 Firqah – Segala Ilmu boleh di cemari dengan Aqal Manusia , Pencemaran Syaitan , Nafs dan Dunia TETAPI ILMU KALIMAH LA ILAHA ILALLAH tidak boleh di cemari dan di nodai dan Jalan ILMU KALIMAH sahaja lah jalan yang membawa kepada JALAN Sirathal Mustaqqeem , Jalan Ynag Hameed dan Jalan ynag membawa kiat kepada ALLAH secara Khusus dan am . Dan Ilmu LA ILAHA ILALLAH yang berupa lautan dan jika di belajar selama 100,000 juta tahun tidak akan kita dapat setitis pengenalan tentang ILLAHUL ALAMEEN , ILLAHUL QADIm , ILLAHUN WAHEED , kerana di setiap makhkul yang di cipta setiap saat ada ribuan jutaan Makna ILLAHUN WAHEED , mana mungkin seorang Ulama berkata di sudah kenal ILMU Lautan ini dan tetap kedustaan nya itu Menyerlah kerana ia bercanggah dengan Tauhid dan Keluasan ILMU KALIMAH ROB yand takrifkan oleh ALLAH sebagai ILMU 7 Lautan dan akan habis jika di bukukan dan habis lagi jika di tambah dengan tujuh lagi lautan [ Lukman -ayat 27].
Kata Imam Ghazali [ra] dan Sultanul Awliya segala ilmu-ilmu yang kamu pelajari di dunia ini jika kamu tidak mengasaskan dengan ILMU lautan KALIMAH LA ILAHA ILALLAH , kamu lah manusia dan ulama yang paling jahil di dunia ini. dan paling keras kepala dan Sultanul Awliya dalam Kitaab Sirrul Asrar menerangkan sebuah Hadis yang berbunyi –
” Berapa dari manusia yang mati dalam keadaan berilmu [ segala 13 jenis ilmu agama ] tetap;i di bangkitkan dari kubur dalam keadaan Jahil, Muflis dan zaliman” [ Hadis Sohih Sanad nya Ahsaan dari Ali Ibn Abi Thalib beratusan riwayat ini di jelaskan dalam syarahan Sultanul Awliya.Hadis ini ada d alam sebuah kitaab Sirrul Asrar.
Sejak Imam ghazali [ra] jumpa sanad hadis ini dari seorang guru yang duduk jauh di pinggir basra , sentiasa memohon kpd ALLAH untuk di temukan seorang guru yang di redai oleh ALLAH untuk di ajar ILMU LA ILAHA ILALLAH dan Imam Ghazali sentiasa mengeletar apabila hadis ini terlintas dalam qlabu nya , sehingga ia bertemu dengan seorang guru pengembela kambing. Dan kata Imam Ghazali [ ra] yang di perjelaskan dalam Bidayatul Hidayah jika ABu Hameed Ghazali tidak mempelajari ILMU LA ILAHA ILALLAH sudah pasti dia akan mati dalam keadaan Munafikoon , zalimoon dan derhaka pada ALLAH. Dan statement yang sama atau lebih kurang di keluarkan oleh Imam Shafiee , Imam Hanafi , Imam Hanbali , Imam Maliki dan Imam-Imam muktabar . Ilmu KALIMAH Rukun Islam pertama juga di panggil sebagai ILMU FEQAHUL AKBAR oleh Imam Hanafi [ra] yang ada lebih kurang 700 juta pengikut di seluruh Dunia , juga di panggil Imam Azham Imam yang Agung dalam Ijtihad Feqah yang dia memanggil ILMU Rukun Islam pertama – ILMU FEQAHUL AKBAR – Boleh di cari dalam Internet Kitaabnya yang berjudul – KITAAB FIQAHUL AKBAR.
Di ISTAAC , University Islam bila hamba di panggil untuk Berceramah dan sampaikan kajian 28 tahun tentang ILMU KALIMAH LA ILAHA ILALLAH di hadiri oleh Professor dan Doktor dalam kajian Islam , alangkah terkejut mereka bila mendengar bahawa ada kitaab bernama Feqahul Akbar dari Imam Abu Hanifah. Dan tiada soerang pun yang menafikan betapa pentingnya dan mustahak nya ILMU KALIMAH LA ILAHA ILALLAH kerana tanpa Ilmu KALIMAH LA ILAHA ILALLAH segala ilmu tidak akan di terimah oleh ALLAH malah Nabi Mulia memberi amaran dari Hadis di atas bahawa mereka akan di bangkitkan dalam keadaan
– Jahil kerana tidak mempelajari ILMU KALIMAH LA ILAHA ILALLAH
– Muflis dari segala amalan dan ibadatnya tidak akan di terimah oleh ALLAH
– Zalimoon derhaka kepada ALLAH sebab tidak Mengenal ILLAH & Ilahun
Wahed yang menjadi asas kepada segala pengenalan
Firman ALLAH jika kamu jumpa orang jahil dari kalangan Ahlul Kitaab dan orang awam katakan Qulu Salama dan teruskan perjuangan kamu .
Ameen. Jangan sekali-kali menyerah kalah teruskan Memartabatkan ILMU KALIMAH LA ILAHA ILALLAH dan sesunnguh nya mereka itu adalah Orang Kafir di sisi ALLAH kerana menghalang ramai orang dari menerimah ILMU KALIMAH LA ILAHA ILALLAH dan bukan Sahaja itu Firman ALLAH segala amalan mereka akan di BATALKAN sehabis-habisnya. Walaupun tinggi pembawaan mereka dalam Agama Islam. Jangan sekali-kali kita mempersoalkan ILMU KALIMAH LA ILAHA ILALLAH. Kalau adab , feaqh , hukum, hudud kita di persoal jawap kepada anjing-anjing meyalah [ seperti kata Imam Shafiee [ra] guru Imam kita] di sana , jawap kami Mengikuti Sunnatullah , Sunatu Rasul , Sunnatu Sahabah dan Sunnatu Awliya ALLAH guru kami, mempelajari ILMU KALIMAH LA ILAHA ILALLAH selama 13 tahun dari sekarang dan akan memperbetulkan Adab , feqah, hudud potong tangan dan selain dair itu selepas ILMU KALIMAH LA ILAHA ILALLAH sudah jadi darah daging kami dan sel-sel dalam tubuh badan kami.
Rujuk Surah 47 Muhammad- ayat 1 Pertama. Sehingga ayat ke 19 adalah amaran , pengajaran untuk mereka yang Membenci Ayat ALLAH yang di turunkan iaitu AYAT 19
Faalam Ananhu LA ILAHA ILALLAH [ Surah 47-ayat 19].
Mesej dan pesanan ini dalah khas untuk ahli zikir nafas dan mereka yang sudha belajar dan masih dalam mempelajari ILMU KALIMAH Syahadah dan Ilmu LA ILAHA ILALLAH sehingga ke liang lahad. Mebahaya untuk orang yang bukan ahli ZN kerana akan merosakan akidah , Iman , pemikiran mereka dan membawa huru hara dalam masyarakat.
Kerana Hukum ALLAH dan Nabi adalah perintah bukan lagi berlembut tetapi bunuh orang-orang Islam dan yang bukan Islam jika mereka tidak mahu menerimah SYAHADAH Dua Kalimah dan tidak mahu menerimah Ilmu Rukun Islam pertama ini. Dan di zaman ini tidak di benarkan berjihad dengan senjata tetapi dengan kata-kata , tulisan dan lidah menikam keras Syaitan , Iblis , Ifrit , Dajjal yang sudah bermaharajalela dalam qalbu, darah daging , dan segala isi fikiran mereka. Mereka sungguh adalah manusia yang paling derhaka , Perjuangan kami tidak lain hanya kerana ILMU KALIMAH LA ILAHA ILALLAH. Kami kenal ILMU KALIMAH LA ILAHA ILALLAH.
Jangan sekali-kali kita katakan bahawa kita buat untuk ALLAH kerana itu adalah Pendustaan kerana kamu tidak Mengenal ALLAH – Kata Imam Nawawi , Imam Ahmad Kabeer Rifayi , Imam Muhyuddin Ibnu Arabi dan Sultanul Awliya katakan sahaja saya buat ini untuk ISLAM dan kepentingan dunia dan akhirat ku bukan kerana ALLAH. AHli KALIMAH LA ILAHA ILALLAH boleh dengan segala kebenaran berkata kami buat ini demi KALIMAH LA ILAHA ILALLAH , kerana mereka Mengenal ILLAH dan sedang belajar tentang ILLAH.
Jauhkan diri kamu dari FB Zikir Nafas kerana ia amat merbahaya untuk yang bukan Ahli dan penuntut ILMU KALIMAH LA ILAHA ILALLAH. Kerana kecelakaan akan menimpa atas diri kamu kerana menyoal dan meragui kedudukan Ahli KALIMAH LA ILAHA ILALLAH dan secara langsung kpd ILMU LA ILAHA ILALLAH dan ketahuilah ILMU LA ILAHA ILALLAH adalah SIFAT ALLAH tanpa sedar atau tidak sedar mereka Merendahkan SIFAT dan ZAT ALLAH dan jangan kamu yang sedikit Ilmu terperangkap dengan Perangkap Syaitan dan Iblis yang sedang menghasut dan memfitnahkan ILMU KALIMAH LA ILAHA ILALLAH dalam rupa manusia.
Perjuangan kami adalah untuk Menegahkan ilmu Kalimah la ilaha ilAllah dan memerangi syaitan , iblis, nafs-nafs wahai manusia yg buta , pekak dan bisu mengapa kamu tidak memahami pejuangan yg mulia ini , mengapa kamu tidak mahu mendengar hujjah,dalil, bukti dari Al Quraan perjuangan kami adalah dengan Syaitan, iblis dam segala jin-jin yg mahu menjatuhkan ilmi dan kalimah La ilaha ilAllah kamu tidaj percaya bawa sejuta Al Quraan kami akan bersumpah janji atas Nama Allah dan boleh juga menyempurnaka sumpah LAKNAT di masjid yang kamu suka laksanakan.

Leave a Reply